Results 1 to 7 of 7

Thread: Panasonic DVD recorder help

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ruapehu District NZ -Somerset
    Posts
    112

    Default Panasonic DVD recorder help

    Our Panasonic DVD recorder (brought over from the UK) is working! but I cant find it on tv screen...
    When the Sky man came and hooked us up to sky on TV/AV1 he left the leads for the DVD recorder as our stuff had not arrived at that point.
    The DVD theatre sound surround is working too as far as the noise goes but not able to view DVD's on that either.
    Any help appreciated, have read the manual, and swopped leads about, do we need a technician?
    Feeling a bit down this week, a movie to watch on DVD would be a small tonic. maybe with a gin in it,,,oh I don't like gin.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Scotland to Rangiora
    Posts
    1,995

    Default

    We had to flick through channels on remote for Tv and Sky man didn't link it up to DVD channel?? So AV1,2 etc or video 1,2 etc - sorry am not very techie but it worked for us

    Karenx

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,455

    Default

    Quote Originally Posted by Den View Post
    Our Panasonic DVD recorder (brought over from the UK) is working! but I cant find it on tv screen...
    When the Sky man came and hooked us up to sky on TV/AV1 he left the leads for the DVD recorder as our stuff had not arrived at that point.
    The DVD theatre sound surround is working too as far as the noise goes but not able to view DVD's on that either.
    Any help appreciated, have read the manual, and swopped leads about, do we need a technician?
    Feeling a bit down this week, a movie to watch on DVD would be a small tonic. maybe with a gin in it,,,oh I don't like gin.
    So have you plugged in the appropriate leads to the DVD recorder and also to the TV and Surrond Sound?

    You shouldn't need a technician to set this up, but you may need to ask someone who understands the various leads etc.

    Ian

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ruapehu District NZ -Somerset
    Posts
    112

    Default

    Yes all leads are plugged in. The only thing thats wiered is that in the uk we viewed the DVD's on TV/AV1 - the sky is on that one ...there is no other aeriel just satilite dish. I have flicked through all channels and av's

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Auckland (from SA)
    Posts
    577

    Default

    Does your TV have an AV2 input (often on the side or front of the TV). If Sky is connected to AV1 you will need to connect your DVD to AV2. However, if your TV only have 1 AV input, then things get a bit more complicated. You will then have 2 options... 1) Connect Sky to the RF (Aerial) input of your TV or connect Sky to the DVD recorder and then the DVD recorder to your TV. Does this make sense??? I have skype and could always try and talk you through it.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ruapehu District NZ -Somerset
    Posts
    112

    Default DVD recorder

    Thanks for the advice folks, Pleased to say got it working, and all thanks to the advice received here again. I have sent a PM of thanx to andrewp

  7. #7
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Auckland (from SA)
    Posts
    577

    Default

    A pleasure Den. Always nice to know you've been able to help. All those years studying electronics not totally wasted

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •